sklepowe regały, bez uwzględniania ich producenta, czy takich detali jak kolor. Projekt sklepu mięsnego o wiele łatwiej zaprojektować niż to jest w sytuacji projektów restauracji lub cukierni. Zwykle sklep mięsny to tylko przeszklone lady chłodnicze i stojaki, na których zamieszczone są pozostałe produkty. Projektując sklep należy brać pod uwagę trzy punkty widzenia. Po pierwsze klientów, którzy muszą polubi robienie zaku pów w sklepie i do niego wracać bacząc na na to, że jest to bardzo wygodne. Po drugie pracownikom też musi być wygodnie. Projekt cukierni chociażby powinno uwzględniać to, ażeby pracownicy mieli komfortowe stanowisko do przygotowywania deserów. Po trzecie trzeba brać pod uwagę przepisy. W lokalu muszą być wyraźnie oznaczone drogi pożarowe, czyli drogi ewakuacyjne. Wyjścia muszą być oznakowane a ścieżki wśród regałami w sklepach należycie szerokie. Prócz tego trzeba przestrzegać przepisów sanitarnych, zatem w lokalu muszą być odpowiednie miejsca przeznaczone do higieny. To szczególnie istotne w sklepach spożywczych, gdzie sprzedawca myje narzędzia - noże. Do tego dochodzi ostatnia kwestia - przepisy bhp.
Sprawdź tutaj: projektowanie sklepów poznań.