Przejdź do głównej zawartości

Sprzęt do restauracji

W mieścieach turystycznych roi się od niewielkich knajpek z ogródkami, które goszczą turystów z odległych zakątków Polski. Dla wielu właścicieli biznes ma charakter sezonowy. Otwierają własne restauracje w czerwcu i zamykają we wrześniu.

Niektórzy w dodatku prowadzą także pensjonaty, więc sezon turystyczny to dla nich gorący okres. Czy taki biznes się opłaca? Czy opłaca się założyć knajpę wyłącznie wtedy, gdy trwa sezon turystyczny a resztę roku żyć z zarobionych uprzednio pieniędzy. Na początku inwestycja jest dość duża. Do ogródka piwnego przyda się grill gazowy ogrodowy stal nierdzewna. To wydatek rzędu kilku tyś. pln. Mały przydomowy grill można zakupić znacznie taniej, niemniej jednak grill, z którego będzie skorzystać wielu gości musi być duży. Zauważając kulinarne upodobania Polak ów, inwestycja zwróci się szybko - kazdy lubi grillowaną kuchnię, a na urlopie zapach pieczonych warzyw lub kiełbasy skusi niejednego turystę na diecie. W ogródku piwnym przyda się także maszyna do lodów włoskich. Latem, wręcz jeśli pogoda nie dopisuje turyści bardzo chętnie jedzą lody. Zaś lody włoskie uznawane są na najlepsze w smaku, zwłaszcza te oparte na tradycyjnej recepturze. Prócz lodów i grilla, turyści kochają również pizzę. Warto zatem zainwestować w elektromechaniczny piec do pizzy moretti forni. To duży wydatek, ale pozwala także wydawanie dań na wynos. Turyści doceniają zajadać się pizzą na plaży lub zamawiać ją na kolację do domku, tkóy wynajęli na czas urlopu. Jak widać dużych wydatkow na sam początek jest sporo, niemniej jednak przy dobrym sezonie mogą zwrócić się w miesiąc.
Sprawdź również informacje na stronie: elektromechaniczny piec do pizzy moretti forni.